Benedicte Hermans woont en werkt in Rotterdam. Van jongs af aan wordt zij geraakt door kleur in al haar vormen en variëteiten. Ook de natuur is een belangrijk element dat bij haar emotie oproept: de intensiteit, de weidsheid, de rust, de grilligheid, het contrast en de verbondenheid. Zonder prikkels van het huidige leven. Puur natuur zoals zij deze ervaart.

In de beeldende kunst kan ze haar emotie vormgeven. Schilderen is het boetseren van emotie, het doorwerken van de verf zonder vastomlijnd plan. Het schilderij schildert zichzelf. Door de intuïtieve aanpak in kleur en compositie wordt er een beeld neergezet dat de kijker uitdaagt zelf een verbeelding te maken. Dat is zeker bij haar laatste werken het geval.

“Het schilderij schildert zichzelf”

Voor Benedicte is vorm niet zozeer de leidraad. Lijnen zijn voor haar begrenzingen, iets wat in haar zoektocht naar vrijheid juist niet wordt opgezocht.

Inspiratie vindt ze bij kunstenaars als Claude Monet, Pierre Bonnard, Flip Gaasendam, Per Kikeby en Paul Cézanne. Benedicte volgt schilderles bij Willem Stoop, kunstenaar in Rotterdam.

De werken van Benedicte zijn regelmatig op exposities te zien en te zien geweest.


Bent u geïnteresseerd in één van de werken? Of wilt u contact met Benedicte Hermans? Maak dan gebruik van dit contactformulier.